söndag 13 januari 2013

Jack Reacher

I fredags var vi på bio med några vänner. Svärmor var barnvakt åt Modig så länge. Egentligen skulle vi ha gått och sett The Hobbit, men vi var lite sent ute å det fanns inga platser till den som inte var 3D. I alla fall inte platser så att vi alla kunde sitta tillsammans. Vi var inte särskilt intresserade av att se 3D heller. Förstår inte den här hysterin kring att alla filmer ska kunna ses i 3D. Tycker bara att det är jobbigt- får ont i huvudet när jag tittar på 3D. I alla fall kom vi överens om att vi skulle se en annan film istället. Det blev Jack Reacher med Tom Cruise. En bra action går hem hos de flesta.

Och det var en bra action. Jag gillade den starkt! Det hände grejer hela tiden, den var spännande, men framför allt fanns det riktigt bra humor i den, vilket jag alltid uppskattar. Jag skrattade vid ett flertal tillfällen.

Tom Cruise spelar en före detta militär/brottsutredare som typ är världsbäst på att leva under radarn. Han dyker upp efter att en före detta militär anses ha skjutit ihjäl 5 slumpvis utvalda offer. En militär som har flippat ut på det sättet en gång förut och kommit undan med det. Jack vill inget annat än att bevisen mot mördaren ska vara korrekta, men ju mer han undersöker brottet, desto mer visar de något annat och desto farligare blir det för alla som har en aning om sanningen.

Om du gillar action, se den!

Inga kommentarer: